In 1984 startten mijn ouders Patrick De Tender en Rita Meul het bedrijf De Tender. In eerste instantie lag de focus vooral op schrijn- en timmerwerken voor particuliere woningen. Door gestage groei werd het in 1991 tijd voor een verhuis naar een ruimere locatie, waar een schrijnwerkerij van 1800m2 en een nieuwe toonzaal werden gevestigd. Deze toonzaal was gericht op de verkoop van ramen, deuren en trappen.

In 1996 werd via een overname een afdeling voor interieurinrichting toegevoegd, gevolgd door een afdeling voor algemene aanneming een jaar later. Vanaf dat moment lag de focus ook op professionele projecten, voornamelijk voor de banksector. In de daaropvolgende jaren werden de projecten steeds groter en meer divers, en groeide onze expertise in totaalinrichting.

In 2012 trad ik toe tot het bedrijf, waarmee het startsein werd gegeven voor een nieuw hoofdstuk in ons familiebedrijf. In de daaropvolgende jaren werden onze projecten en klanten alleen maar groter, meer divers en uitdagender. Gedurende die periode kwam alles van het volledige bouwproces aan bod, waardoor we op vandaag een volledige coördinatie kunnen aanbieden. Naast onze expertise in het bouwproces hebben we ook geïnvesteerd in de automatisering van onze productieprocessen en in het verder perfectioneren van al onze ambachten.

Om onze groei te ondersteunen, werd De Tender in 2022 opgenomen in de Coelembier Holding. Ik stapte mee in deze holding en sindsdien sta ik als zaakvoerder aan het roer van De Tender. Onze groep telt momenteel zo’n 80 medewerkers die dagelijks het beste van zichzelf geven om toonaangevende projecten te realiseren.

Joeri De Tender

Interieur

In het hart van ons bedrijf ligt een passie voor mooie interieurs en hout. Met onze eigen productie en installatie van op maat gemaakte meubels en massief houtwerk, zijn we gespecialiseerd in het vak. Voor elk aspect van interieurinrichting bieden wij de gepaste oplossing. Of het nu gaat om wanden en plafonds, op maat gemaakt meubilair of ramen en deuren, bij ons bent u aan het juiste adres. Ons team van ervaren vakmensen staat garant voor een hoogwaardige afwerking, tot in de kleinste details.

Bouw

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor prachtige interieurs, maar ook voor een voortreffelijke opvolging van alle andere elementen binnen een bouwproces. Wij nemen de coördinatie op van een volledig bouwproject, van de afbraak tot de laatste afwerkingsdetails. Met ons uitgebreide netwerk van betrouwbare partners en decennialange ervaring kunt u met een gerust hart rekenen op een kwaliteitsvol eindresultaat. Of het nu gaat om professionele projecten of residentiële opdrachten, wij hebben een solide reputatie opgebouwd in beide segmenten.

Van standaard tot high-end

Al meer dan 40 jaar zijn we een gevestigde waarde in de bouwsector. Door geen enkele uitdaging uit de weg te gaan, maken we elk ontwerp mogelijk, van standaardmeubilair tot exclusieve high-end afwerkingen. De opgebouwde ervaring en expertise, in combinatie met een praktische en flexibele aanpak, maakt ons een duurzame partner voor elke bouwheer en ontwerper.

Moderne productiefaciliteit

Vanuit twee vestigingen hebben we een moderne productie die grote volumes aankan en gericht is op alle soorten meubilair en massief hout, van eenvoudig tot heel complex. Onze vakmensen gaan proactief en oplossingsgericht te werk om van de meest complexe opdracht, een vlot project te maken.

Dankzij onze roots als familiebedrijf, vormen we een hecht team dat nauw samenwerkt, zonder franjes, om tot een mooi resultaat te komen. De veelzijdigheid van onze uitgevoerde projecten heeft ervoor gezorgd dat we een unieke expertise hebben opgebouwd in alle stappen van het bouwproces, van afbraak tot eindafwerking.

De Tender bouwt
een nieuw kantoor

Oplevering gepland eind 2025.

Over ons - De Tender